Vragen over de zorgcoöperatie?

 

Stuur een e-mail naar info@zcputte.nl
Of bel 06 20 25 55 29 (op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur).

 

Zijn de kosten van het lidmaatschap per persoon of per huishouden?

 • Antwoord: per huishouden kost het €18 per jaar. Maar alleenstaanden krijgen €6 korting en betalen €12 per jaar.

Wat is jullie rekeningnummer?

 • Ons rekeningnummer is: NL 19 RABO 0302765522 tnv Zorgcoöperatie Putte

Waarom kost het lidmaatschap geld?

 • Antwoord: De mensen die actief zijn voor de zorgcoöperatie doen dat allemaal gratis, maar we hebben wel geld nodig voor de informatie-bijeenkomsten, folders, telefoonkosten, website-hosting,etc.

Wat doen jullie precies voor leden?

 • Antwoord: Wij komen op voor de zorg- en welzijn-belangen van de inwoners van Putte bij de gemeente en de verschillende zorg- en welzijns-organisaties. Om ervoor te zorgen dat de dienstverlening in ons dorp op peil blijft hebben we leden nodig. Want hoe meer leden, hoe beter er naar ons geluisterd wordt.
 • Daarnaast doen we klusjes in en rond het huis die u zelf niet kunt doen en we helpen met vervoer in de omgeving
 • en we helpen u met de verschillende leveranciers en de zorg-en-welzijn instanties. Zie ook Waarmee kunnen we u helpen?

Ik zie dat sommige klussen worden gedaan door leden. Maar elk lid hoeft toch zeker niet meteen activiteiten uit te voeren voor de zorgcoöperatie?

 • Antwoord: Nee, dat is zeker niet verplicht. Maar er zijn leden die bereid zijn om als vrijwilliger bepaalde dingen te doen voor andere leden. Dat hebben ze eerder al aangegeven in een enquête. En op die vrijwilligers doen we een beroep als er een passende vraag komt. Passend wil zeggen dat het een éénmalige klus is die hooguit 1 – 2 uur in beslag neemt.

Ik zie wel in het menu de optie staan om lid te worden, maar kan ik ook vrijwilliger worden?

 • Antwoord: Als u zich opgeeft als lid, dan kunt u tevens aangeven of u bereid bent om als vrijwilliger iets voor andere leden te doen. Wij nemen dan contact met u op om af te spreken wat het precies is dat u wilt doen.
 • Als u nog andere vragen heeft over het vrijwilligerschap, bel of mail ons dan even.

Moet ik betalen voor klussen?

 • Antwoord: Voor de klusjes die vrijwilligers voor u doen, behoeft u de mensen zelf niet te betalen. U betaalt alleen de kosten van verbruikte materialen en van verreden kilometers. Wij vertellen u in alle gevallen van tevoren de geschatte kosten.

Doen jullie ook tuinonderhoud?

 • Antwoord: Geen regulier / terugkerend onderhoud zoals grasmaaien, snoeien, etc. Want daarvoor zijn er genoeg dorpsgenoten die betaalde diensten aanbieden en daar kunnen we u naar verwijzen. Onze vrijwilligers beperken zich tot een éénmalige klus die hooguit 1 – 2 uur in beslag neemt.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.